LINO VIŠEBOJAC 2018.

JAVNE NABAVKE

NAŠE DVORIŠTE

 

PRODUŽENI BORAVAK

VIJEĆE UČENIKA NAŠE ŠKOLE

 

TEŽINA ŠKOLSKE TORBE

 

 

Održana manifestacija Olympic Day

U organizaciji Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine, te u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Eko centrom Blagaj i Gorskom sluzbom

spasavanja postaja Sarajevo, održana je tradicionalna sportska manifestacija Olympic Day 2019.
Ovogodišnju manifestaciju su, na lokalitetu Vrela Bune, otvorili BH olimpijci skijaši Emir Lokmic i Elvedina Muzaferija. Nazočnima su se obratili potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić, ambasador Japana Nj. E. Hideyuki Sakamoto, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, direktor Toyota Adria Group Kensuke Tsuchija i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, te im poželjeli da kroz interesantne prezentacije sportova prepoznaju svoj sportski potencijal i nekim narednim Olimpijskim igrama predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.
U prelijepom ambijentu, uz sudjelovanje vise od 300 djece iz osnovnih škola iz Mostara, kao i gostiju iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća, predstavljeno je 10 sportova, i to: karate, gimnastika, judo, boks, badminton, orijentacija, streličarstvo, tavla/šah, streljaštvo i sportsko penjanje.
Mladim sudionicima Olympic Daya, tajne gore pomenutih sportova prezentirali su treneri i sportaši iz mostarskih klubova pojačani vrhunskim sportašima Ivanom Klepicem, Ivonom Ćavar i Petrom Zadro, kao i legendarnim skakačima sa Starog mosta predvođeni Lorensom Listom.
Druženje sudinika je proteklo uz dječiji osmijeh i izrazito zadovoljstvo, kao i promociju univerzalnih olimpijskih vrijednosti - prijateljstva, poštovanja, izvrsnosti, fair play-a.

 

Na ovom vrlo zanimljivom Olympic Dayu jako su se zabavili naši šestaši: 

Iva Rozić, Josip Brkić, Mihaela Golemac, Iva Šimunović, Michelle Samardžić, Borna Vučić. Roko Vučić i Sergej Ignatkov.

Učenike su vodili naši nastavnici tjelesne kulture Miroslav Stijaković i Muamer Ćušić.

 

 

KONTAKT - email

KONTAKT - telefon

KALENDAR

kalendar rada

SNIMANJE DRONOM

NAŠ GODIŠNJAK "ŠKOLARAC 2018."

UČENICA GENERACIJE 2018./19.

 

 

414549
Ukupno posjeta stranici:Ukupno posjeta stranici:414549