LINO VIŠEBOJAC 2018.

JAVNE NABAVKE

NAŠE DVORIŠTE

 

PRODUŽENI BORAVAK

VIJEĆE UČENIKA NAŠE ŠKOLE

 

TEŽINA ŠKOLSKE TORBE

 

 

5.1 u posjeti Eko centru u Blagaju

U petak, 24.5.2019. godine, učenici 5.1 razreda skupa s učiteljicom Ivetom u pratnji jedne roditeljke, posjetili su Eko centar u Blagaju, smješten nedaleko

od blagajske tekije i izvora Bune, u hladu smokvi i šipaka, između kamenitih brda.

Nakon bogatog doručka uz domaći sok od šipka, učenici našeg odjela su, skupa sa vršnjacima iz 6. osnovne škole u pratnji njihovih učitelja Denisa i Maje, istinski uživali u predavanju o bjeloglavim supovima koje je 2007. godine jedna španjolska organizacija sa Mallorce donijela u Blagaj s ciljem vraćanja bjeloglavih supova na njihova prirodna staništa. Emocije su ovladale, kad smo spoznali da je jedini par, tih neobičnih lešinara, u Bosni i Hercegovini, mužjak Jablan i ženka Lilly, uginuo. Zli ljudi su ih otrovali prije pola godine.
Imali smo priliku upoznati se sa drugom ugroženom hercegovačkom vrstom - magarcima, njihovim staništem, navikama, čudima. Čak smo ih i hranili.
Vrhunac posjeta je bio izazov penjanja na vještačke stijene za sportsko penjanje, koje koristi Blagaj Climbing Club, čiji je cilj da zaštiti penjališta i hiking staze.
Na kraju smo sve svoje doživljaje prenijeli na papir.

Kroz to neobično druženje proveli su nas djelatnici centra, Adnan, Aldijana, Nedim i Sanel, kojim se od srca zahvaljujemo.

 

  

KONTAKT - email

KONTAKT - telefon

KALENDAR

kalendar rada

SNIMANJE DRONOM

NAŠ GODIŠNJAK "ŠKOLARAC 2018."

UČENICA GENERACIJE 2018./19.

 

 

414549
Ukupno posjeta stranici:Ukupno posjeta stranici:414549