Glazbeni festival 2019.

Dana 7.5.2019. u našoj školi održan je treći glazbeni festival osnovnih škola Hercegovačko-neretvanske županije. Festival je započeo u 11 sati. Cilj je bio

prepoznavanje nadarenih učenika kao i promoviranje rada osnovnih škola.

Ovaj projek pokrenut je od strane Zavoda za školstvo Mostar kao i njegovog predstavnika Igora Raguža. Ocjenivački sud sastojao se od: prof. Marije Polić, prof. Marine Bazina i prof. Hrvoja Merdžo kao i Igora Raguža u ulozi ocjenivačkog povjerenstva. Festival je bio podjeljen u tri skupine nastupa. U prvoj skupini nastupili su: Tamara Majerski (OŠ Petra Bakule Mostar) uz pjesmu Moonlight i dvije plesačice, predstavnik naše škole Darko Bubalo uz pjesmu Lutka koji je našim pljeskom dobio veliku podršku, Antonela Papac (OŠ Crnići) uz pjesmu Rijeka bez imena, Petra Milinković i djevojački ansambl (OŠ Cim) s pjesmom Izliči me, Maja Bevanda (OŠ Ivana Gundulića) uz pjesmu Molitva i plesačicom koja je imala bijela krila i vrpce s kojom je plesala i Klara Marijanović (OŠ Kruševo) s pjesmom Krivi ljudi.

U drugoj skupini nastupali su: Josipa Medić (OŠ Ilići) s pjesmom Lađa u noći i tri djevojke koje su dočarale lađu svojom koreografijom, Ivan Bilić (OŠ Ivana Mžuranića Gračac) uz pjesmu Treat you better, Dora Markota (OŠ Ilije Jakovljevića Mostar) s pjesmom Jedina i plesačicom s crvenim balonom u obliku srca, Antea Marijanović ( OŠ Stolac) uz pjesmu Set Fire to the rain i Leona Bohm (Treća osnovna škola Mostar).

U trećoj skupini nastupili su: Karla Marić (OŠ Marina Držića Buna) uz pjesmu Over the rainbow, Zbor Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama s pjesmom Dani koji su oduševili i razveselili sve prisutne, Lea Matić (OŠ Kardinala Stepinca Neum) s pjesmom Diamonds, Ružica Zadrić ( OŠ Marka Marulića Prozor) uz pjesmu Moja posljednja i prva ljubavi, Nera Banović ( OŠ Bartola Kašića Rodoč) uz pjesmu Shallow i Karla Krtalić (OŠ Silivija Strahimira Kranjčevića) s pjesmom Što te nema.

Nakon svih nastupa sudci su se povukli da donesu odluku. U međuvremenu prisutne je zabavljao Školski zbor. Prvo mjesto osvojile su Josipa Medić i Leona Bohm, drugo mjesto osvojili su Maja Bevanda i Antonela Papac i treće mjesto Darko Bubalo i Petra Milinković. Kažu da glazba ima moć oblikovati karakter, ona je zvuk našh osjećaja. A tišina između dvije note je ono što čini glazbu. Stoga, glazba može promijeniti svijet jer može promijeniti ljude.

 

Ivona Duno 9.2

 

 

 

Joomla! Debug konzola

Sesija

Informacije profila

Korištenje Memorije

Upiti baze podataka