LINO VIŠEBOJAC 2018.

JAVNE NABAVKE

NAŠE DVORIŠTE

 

PRODUŽENI BORAVAK

VIJEĆE UČENIKA NAŠE ŠKOLE

 

TEŽINA ŠKOLSKE TORBE

 

 

Škola u srcu zajednice

Projekt "Škola u srcu zajednice" financira USAID a okuplja škole s prostora cijele BiH. Ponosni smo što je među njima i naša škola.

„Škola u srcu zajednice – Prevencija nasilja kroz obrazovanje zasnovano na vrijednostima i kritičkom promišljanju" je trogodišnji program profesionalne podrške namijenjen školskim upravama, nastavnicima i roditeljima, kako bi ih osnažili u njihovim nastojanjima da zajednički kreiraju sigurno okruženje za svako dijete, pruže im osjećaj pripadanja i uzajamnog poštovanja, i pomognu im da razviju sposobnost kritičkog promišljanja i propitivanja svijeta oko sebe.
Osnovni cilj programa je jačanje uloge obrazovanja u prevenciji nasilja kroz osnaživanje uprave škole, stručnih suradnika i nastavnika da kreiraju školsko okruženje zasnovano na vrijednostima i kritičkom promišljanju, fokusirajući se na školu kao zajednicu i školu kao dio šire zajednice. Cilj je podržati djecu da razviju osjećaj empatije, pripadanja i uzajamnog poštovanja, razviju sposobnost kritičkog mišljenja i propitivanja svijeta oko sebe, te usvoje i žive vrijednosti poput poštenja, odgovornosti, solidarnosti i pravičnosti.
Program će biti implementiran u periodu 2018. – 2021. godine u 45 osnovnih škola i uključiti više od 1.000 prosvjetnih radnika, direktora, pedagoga, nastavnika, te roditelja i članova zajednice.

 

  

KONTAKT - email

KONTAKT - telefon

KALENDAR

kalendar rada

SNIMANJE DRONOM

NAŠ GODIŠNJAK "ŠKOLARAC 2018."

UČENICA GENERACIJE 2018./19.

 

 

373290
Ukupno posjeta stranici:Ukupno posjeta stranici:373290